//

צ'ק ליסט לתכנון דפי נחיתה שמייצרים תוצאות

בצ'ק ליסט הבא נשרטט קווים מנחים לתכנון ואיפיון דף נחיתה מוצלח. נתייחס למבנה ולתוכן, ולעוד פיצ'רים שיווקיים שיכולים להזניק את הדף שלכם קדימה. הרבה מהעקרונות כאן יכולים לעזור בכלל בתכנון המשפך השיווקי, ולא רק דף הנחיתה.

מקדמי המרות שקשורים בעיצוב ומבנה  

עזרים ויזואלים – שימוש באפקטים ויזואלים יעזור להניע את הגולש לפעולה ספציפית. עזרים כאלו יכולים לשלב למשל הולכת עין שתעזור לגולש להתמקד בדברים שאתם רוצים:  חץ לכיוון הטופס, איש/ה שמסתכלים לכיוון הטופס, הבלטה של כפתור בצבע עם ניגודיות לצבע הדף, או סטריפ שמוציא החוצה מהטקסט מסר חשוב כגון הטבה. 

אם אתם מציגים למשל כמה מסלולי תשלום, הבליטו או הגדילו את המסלול שאתם הכי מעוניינים לקדם.

פיזור טפסים והנעות לפעולה – בניתם דף ארוך? אפשרו לגולש נקודות המרה, אפשר לשים 2 ואפילו 3 אזורי יצירת קשר לאורך הדף, וזה עדיף על פני טופס אחד שצריך לגלול מלא למטה או למעלה כדי להגיע אליו. 

טופס לפני גלילה – זה נכון לגבי טופס או כל אפשרות המרה (גם כפתור חיוג או מספר טלפון), מיקום בחלק העליון של הדף מבלי שצריך לגלול כדי להגיע לאפשרות להשאיר פרטים או להתקשר – יהיה עדיף. 

אפשרות חיוג – לשים טלפון בדף או לאפשר רק השארת פרטים? בהרבה קמפיינים לא מצאנו מגמה חד משמעית. אם אין לכם אפשרות חיוג בדף, ואתם ערוכים וזמינים לפניות טלפונית > כדאי לנסות. יש מקרים שהוספת טלפון הגדילה את כמות הפניות. בכל מקרה בגרסת המובייל של הדף – צריך להיות כפתור חיוג ולא מספר.  אם אתם מחליטים להוסיף מספר טלפון בדף,  כדאי שהוא יהיה מדיד, באמצעות שימוש במערכת למדידת שיחות. 

מיעוט שדות בטפסי יצירת קשר– אין סיבה לבקש בדף מידע שאפשר לקבל אחר כך מהלקוח, אלא אם  המידע הזה חשוב לכם לסינון, או שאתם מוצפים בלידים ורוצים לסנן אותם ולקבל את הרלוונטיים ביותר. בכל מצב אחר –כמה שפחות סירבולציה, יותר טוב. 

מקדמי המרות שקשורים בתוכן הדף

אזור כניסה לדף עם הצעת ערך ברורה – יש שיקולים שונים לתכנן דף נחיתה ארוך או קצר. גם אם הלכתם על דף ארוך, כדאי לייצר בסקשן הראשון תמצית של הצעת הערך, עם הנעה לפעולה , כדי לאפשר לגולשים מהירי החלטה או קצרים בזמן, להבין מה המסר בגדול ולהשאיר פרטים, מבלי להיות מוכרחים לגלול ולקרוא את כל הדף. 

דרך אחת לבחון האם הסקשן הראשון שלכם עושה את העבודה הוא לבקש מחבר/ה להכנס ולבדוק לאחר מספר שניות האם המסר עבר. 

מיקוד על פני פיזור –  באתר זה נכון לחבר בין מוצרים ושירותים שונים. בדף נחיתה אנחנו נעדיף למקד את הגולש ברעיון אחד. אם למשל אתם יועצי משכנתאות וגם מתכננים פיננסיים. עדיף לייצר מודעה ודף נחיתה לייעוץ משכנתאות, ומודעה ודף נחיתה לייעוץ הפיננסי, ולא להוביל גולש לעמוד שמדבר על שני השירותים יחד. 

יצירת תמריץ – מבצע או הטבה יכולים תמיד לקדם, זה לא חייב להיות דווקא במחיר, זה יכול להיות באספקה לפני החג, בתנאי תשלום נוחים, בשירות מיוחד. חפשו את התמריץ שלכם. 

משהו שיכול לחזק עוד את התמריץ שלכם הוא יצירה של מגבלה בקבלת ההטבה. 

מגבלה כזו מעוררת FOMO אצל הגולשים – החשש להפסיד הזדמנות (Fear of missing out). כל דבר שאנחנו יכולים לגשת אליו לזמן מוגבל או בכמות מוגבלת בעצם מדליק לנו את אזור ה FOMO במוח, אנחנו חוששים לפספס את הרכבת. 

הצעות כאלו יכולות להיראות כך:

מחיר מיוחד לזמן מוגבל > הנחה של 15% לשלושה ימים, או למשל מכירה מוקדמת של כרטיסים לכנס בעלות מוזלת לעד תאריך מסויים. 

הצעה/הטבה לכמות פריטים מוגבלת > למשל

 4 דירות בלבד בהנחה של 100,000 ₪. 100 כרטיסים ראשונים למופע בעלות של 350 במקום 450 ₪.

8 מקומות לקורס. 2 פריטים אחרונים ממוצר או קולקציה מסויימת. מוצר אחרון במלאי. 

מפחיתי סיכון/ מגדילי בטחון – האם הדף שלכם כולל רכיבים שמעניקים בטחון ברכישה? 

אם יש משהו שאתם יכולים להניח שכל מבקר בחנות/אתר/דף נחיתה שלכם שואל את עצמו, זה מה האחריות שאני מקבל על המוצר? 

 האם אני בכלל מקבל החלטה טובה? 

הגולש לוקח סיכון כשהוא קונה וכשהוא בוחר דווקא בפתרון שלכם. אם יש לכם איך להרגיע את החשש או לצמצם את הסיכון תגידו את זה. תבליטו את זה. אתן פה כמה אפשרויות לייצר בטחון: 

שירות לאחר מכירה: כדאי לציין סוג האחריות, משך האחריות, מול מי היא (בית לקוח/מעבדה), מדיניות החזרה/החלפה, שירות לקוחות/תמיכה.  

 האם ניתן לתת תקופת ניסיון בלי סיכון או money back guaranty – זה משהו שכדאי לצעוק בדף, למשל ע"י סטריפ מיוחד. 

  נגישות ושירות טרום מכירה – לקוחות נוטים לחשוב שאם אתם לא שם לפני מכירה (לא זמינים, לא מגיבים או עונים)  – השירות שלכם אחרי מכירה עוד יותר גרוע. צ'אט בוט שעולה באופן אוטומטי בעמוד לשאלות לפני קניה או כפתור ווטסאפ יכולים להיות פתרון, ככל שאתם יכולים להיות זמינים ולהגיב לפניות בערוצים האלו.  אם מדובר בשאלות שחוזרות על עצמן, פשוט הוסיפו בעמוד הנחיתה אזור של שאלות נפוצות

Social proof –הוכחה חברתית היא עוד דרך לייצר תחושת בטחון. בדוגמא הכי נפוצה, שתי מסעדות מתחרות ממוקמות אחת מול השניה, אחת ריקה ובלי תור והשניה מלאה עם תור שנמשך החוצה לרחוב, על איזו מהן הייתם מהמרים? באונליין יש כמה דרכים לייצר הוכחה חברתית: שורת לוגואים של לקוחות,  לספר כמה אנשים קנו, להוסיף אזור המלצות/ביקורות של לקוחות, תוסף של תגובות פייסבוק. 

בדיקות טכניות חשובות

תקינות הדף – בדקו שכל הכפתורי חיוג והטפסים בדף עובדים. 

זמן טעינה – גורם מאוד משמעותי בנטישה של דף. כמה שניות טעינה זה כבר יותר מידי. אצלכם במכשיר המדידה לא מהימנה. אפשר למדוד ממשירים אחרים או  להשתמש בכלי הזה כדי למדוד זמן טעינה 

רספונסיביות – בדקו את נראות הדף במכשירים שונים. רב הגולשים הם במובייל, והיום אפילו בונים את הדף קודם למובייל. 

 בחינה מעקב ומדידה –

A/B Test  – הדרך הכי טובה היא לפצל בו זמנית את תנועת הגולשים לשתי גרסאות של דף. במערכת של פייג'וויז למשל יש אופציה מובנית שמאפשרת את זה. 

                טיפ של טייסים:  

בודקים פרמטר אחד בלבד – אם תעלו לטסט שני דפים שונים לחלוטין, לא תדעו מה הרכיב שהשפיע על התוצאות וזה לא יקדם אתכם בהבנה של הקהל שלכם. אתם מתלבטים בין שני מבצעים שונים? בנו שני דפים זהים שרק המבצע שונה. 

פידבק – אתם יכולים לבקש מחברים, או למשל בקבוצת הפייסבוק שלנו ולקבל משוב על הדף. ברור שככל שתשאלו יותר אנשים גם יבלבלו אתכם, לכן חשוב שהפידבק יהיה לגבי איכות ובהירות המסרים,  זמן טעינה,  ולא מה  דעתכם על הצבע הכחול בכפתור. אפשר לבקש מגולשים להכנס ל-5 שניות ולשאול מה הבינו בחמש שניות. זה מבחן טוב לגבי בהירות המסרים שלכם. 

קוד רימרקיטינג – הטמעת קוד רימרקטינג ממערכת הפרסום של גוגל או פייסבוק למשל תאפשר לכם לחזור עם מודעות לגולשים שביקרו בדף ולא המירו. טיפ של טייסים: אתם חייבים לשלב בקמפיין שלכם פניה לקהל שביקר בדף ולא המיר, ברב המקרים זה הקהל שיביא את התוצאות הכי טובות. רק שימו לב לתדירות המודעה, לפעמים כשהקהל קטן מידי, אפשר להגיע מהר למצב שהגולש נחשף מלא פעמים למודעה בזמן קצר. 

מדידה של התוצאות – הטמעת קוד המרה ממערכת הפרסום, יאפשר לקמפיין שלכם לדעת כמה המרות היו ומאיזה קהל או מודעה הם הגיעו. זה חשוב כדי למטב את הקמפיין, למשל להוריד תקציב מקהל שלא מביא המרות. בלי זה אתם די עיוורים. 

 טיפ של טייסים: יש שתי אופציות להגיד תודה ללקוח, אחד זה באותו הדף בו הוא המיר (ואז קוד ההמרה מוטמע בכפתור), השניה היא להעביר אותו לדף תודה (כן דף שלם כדי להגיד תודה, תשקיעו). מהניסיון שלנו, מדידת המרות בדף תודה יותר מדוייקת וחלקה. 

לסיכום, הרעיון פה הוא לקחת כמה דברים שמתאימים לכם ולנסות וליישם. אתם צריכים להביא את ההיכרות שלכם עם המוצרים והקהל שלכם ולהחליט במה מהנ"ל להשתמש ובמה לא. עומס פיצ'רים ותוכן יכולים גם לעשות אפקט שלילי, הסגנון באמת צריך להתאים לשפה ולרוח שלכם, שכן בסוף זו מערכת יחסים שאתם בונים, וכדאי למצוא את הקו הדק בין חיזור ובין נוכחות לא מתלהבת או אגרסיבית מידי, שמשאירה גם ספייס וחוויה חיובית למבקרים. בסופו של דבר אתם המשווקים הכי טובים של עצמכם, ואני מאמין שאם תשלבו את ההבנה שלכם בעסק עם העקרונות האלו, תוכלו להגיע לתוצאה טובה. 

פוסטים אחרונים:

מי אני?

שמי ליאור, אני עוזר לאנשים לשפר תהליכי שיווק וניהול, לצמוח ולא פחות חשוב – לייצר שקט והנאה מהדרך, זאת על ידי ייצור פעילות דיגיטל איכותית שמייצרת זרם עקבי של פניות לעסק, ומאפשרת לכם לגדול ולהתרכז במה שאתם טובים בו.

השאירו לנו הודעה

צרו קשר

אקספלורי, רפפורט 3, קומה 16, קניון כפר סבא הירוקה

סושיאל

השאירו לנו הודעה

צרו קשר

אקספלורי, רפפורט 3, קומה 16, קניון כפר סבא הירוקה

סושיאל

השאירו
לנו הודעה

צרו קשר

אקספלורי, רפפורט 3, קומה 16, קניון כפר סבא הירוקה

סושיאל